06 11 52 86 16 / 06 22 52 75 59 - Zuideinde 41 Fochteloo -

Japanreis April 2019 – Dag 5

Vorige

Vandaag opgestaan met een zonnetje en dat betekend goed nieuws want dan kunnen we de bergen weer in. Na een douche en ontbijt vertrekken we dit keer rond 08:30uur naar de eerste kweker van vandaag, en dat is Kawakami. We kunnen daar ook tosai handpicken maar we vinden de variëteiten niet breed genoeg en wat er zwemt nog is niet interessant voor ons. Dus we gaan langs de 7-eleven voor een bakje koffie en hebben om 10:00uur een afspraak bij Yamamatsu. Hier zijn we al eerder geweest om een mooie box van 15 go-sanke te selecteren, waarna we ook uitgenodigd werden om naar zijn Tosai huis te gaan. Echter sneeuwde het inmiddels zo hevig dat het onmogelijk was om op zomerbanden hoger de bergen in te gaan. Zodoende vandaag een nieuwe afspraak. En wat voor 1. We krijgen de kans eenmaal in het tosai huis een box te selecteren uit zijn Tategoi/Tateshita tosai.

VHQ Yamamatsu Go-Sanke Tosai

Na een stevige selectie, drinken we samen nog even een bak koffie en gaan we naar de 7-eleven voor de middag lunch. Tosai selecteren kost tijd, veel tijd. dus is het inmiddels 13:30uur als we kunnen middageten.

Gelijk na de lunch bezoeken we Kazuo Tanaka, een nieuwe kweker waarvan ik nog niet eerder gehoord heb. We moeten hiervoor ook een aardig stukje de bergen in rijden en we komen op plekken waar we ook nog nooit geweest zijn. Na ongeveer een 35min rijden komen we dan bij een relatief klein koihuis aan. Een vriendelijke echtpaar staat al klaar om ons te helpen en uiteindelijk na 2,5 uur hebben we ons door 1500 tot 2000 tosai’s heen geworsteld. Haha maar we selecteren hier 120 tosai’s. Mooie patronen, super beni en er zitten ook een groot aantal doitsu Goromo tussen. Iets wat je niet vaak ziet.

Blij met deze selectie, en we rijden weer de berg naar beneden om nog even snel langs Miyatora en Yamazaki langs te gaan. We hebben alle butterfly al verkocht die we de dag daarvoor hadden geselecteerd, dus maken we met hem hier de afspraak om nog een box te selecteren.

Morgen als eerste staat Maruhiro op de planning en daarna dus Yamazaki. Wat de rest van koihunt dag 6 gaat worden lezen jullie morgen.

Tot morgen

Hieronder nog een foto impressie van dag 5.