06 11 52 86 16 / 06 22 52 75 59 - Zuideinde 41 Fochteloo -

Japanreis April 2019 – Dag 6

Vorige

Vandaag dag 6 van onze koihunt, en vandaag begint de dag bij Yamazaki, we zijn hier al eerder geweest deze week en hadden toen een aantal butterfly’s in de mix meegeselecteerd. en op het moment van online zetten waren deze binnen 15 minuten uitverkocht. Dus belde we Yamazaki of we nog meer kunnen selecteren en hij vertelde ons dat ie even tijd nodig had om ze dan van een ander tosai huis te halen. Inmiddels is dat gedaan en kunnen we dus vanmorgen een nieuwe selectie maken. Dat is dus gelukt. 2 boxen gaan mee naar nederland.

Yamazaki Butterfly mix 1
Yamazaki butterfly mix 2

Na Yamazaki staat Maruhiro op de planning, hier worden we bij aankomst op opgewacht met koffie. Daar ontstaan dan leuke gesprekken over opgroei, ouderdieren en welke variëteiten hij nieuw op de planning heeft. Maar ook waar hij op dit moment mee bezig is. Erg interessant en na ongeveer een uurtje vragen we of we weer een groot aantal tosai kunnen kopen. We willen niet vanaf de lijst maar hand geselecteerd. Dus de betere kwaliteit. We komen tot een overeenkomst en Maruhiro zal op een later tijdstip voor ons 500 tosai in de maat 18-20cm selecteren. Deze zullen later naar nederland komen, want we zitten nu overal bijna vol. ;-0

Na een wel hele mooie deal, beginnen we over Azukari en met name bloedlijnen. Dan zegt ie tegen ons, loop maar even mee. Hij schept een 59cm Ginrin Ki Matsuba naar boven. en bied ons deze aan om in Azukari te blijven. Een bijzonder mooi exemplaar van hoge kwaliteit. Met name omdat deze ginrin is, en de verwachting van Maruhiro is dat deze rond de 75cm is in Oktober. En ik heb er nu al zin in om deze straks weer live te mogen zien in het najaar.

We zijn inmiddels aan het einde van de ochtend en we zijn met deze aankopen aan het einde van de voorjaar koihunt gekomen. We hebben alles gezien, leuke en spannende dingen afgesproken voor in het najaar. EN …niet te vergeten hebben we een hele succesvolle week achter de rug.

De middag vrij, en Chris onze gids vraagt of we zin hebben om naar de westkust van Japan te rijden om even een andere omgeving te zien van Japan die wij nog niet eerder hebben gezien in onze bijna 20 reizen naar Japan. (zie foto’s onderaan in de impressie dag foto’s)

We gaan morgen naar Narita om daar nog even wat japanse cultuur op te snuiven en dan vertrekken we zaterdagochtend heel vroeg naar het vliegveld om weer naar Nederland te vliegen. Bedankt voor alle reactie’s en aankopen deze afgelopen week. En tot ziens bij ons in Fochteloo.

Meer informatie over onze kijk en reserveerweekend en meerdere evenementen die we organiseren komen binnenkort online. Zoals het nu lijkt komen alle nieuwe aankopen de derde week van april binnen.

Sayonara vanuit Japan en tot in Nederland.

Danny en Roel