06 11 52 86 16 / 06 22 52 75 59 - Zuideinde 41 Fochteloo -

Japanreis Oktober 2019 – Dag 1

Vorige

Na een 24 uur durende reis komen we dan eindelijk aan in Ojiya Japan, oftewel het koimekka van het noorden van Japan. Hier beginnen we weer onze 8 daagse koihunt op zoek naar de nieuwe selectie van 2020. Het is voor ons inmiddels de 20e keer dat we er zijn en ditmaal hebben we ook weer twee hobbyisten mee. Sietse en Marco zijn voor het eerst in Japan en gaan vandaag dan ook hun eerste koihunt meemaken. Jullie kunnen Marco Giethoorn ook volgen deze reis via Koifreaks Drenthe op facebook, waar hij ook de reis in het kort samenvat elke dag.

Na een goede nachtrust, staat als eerste kweker Marusaka op het programma waar we ook vrijwel direct de eerste box kopen. We vallen een beetje met de neus in de boter want hij heeft een nieuwe variëteit in zijn kweek. Hij noemt ze Midorigoi Chigure. Een geschubde midorigoi met shigure patroon. Daarnaast een ginrin soragoi, Ginrin Shiro Muji, Beni kikokuryu, Ginrin Kujaku en een dark ginrin soragoi. Superblij met de eerste aankopen.

MARUSAKA

Er zijn niet veel kwekers aanwezig aangezien ze de koishow opbouwen voor morgen. Maar Yamazaki is er wel, en dus wordt de afspraak gemaakt. 

Na een half uurtje rijden ongeveer staat hij al op ons te wachten, en vrijwel direct zien we waar naar opzoek zijn. Grote butterfly’s. Hier hebben we een aantal zoekopdrachten voor en na het doorsturen van een aantal video’s selecteren we er ook nog 3 voor de winkel. Dit zijn 50cm butterfly’s uit zijn beste bassin. Een ochiba, benigoi en een hartwake.

Yamazaki


Na Yamazaki rijden we nog even naar marudo, maar daar zit nog niets voor ons erbij. Ze gaan deze week nog opnieuw afvangen en hebben dus gelijk maar even een afspraak gemaakt. Dus komen we later in de week weer terug. 

Daarna hebben een afspraak bij Maruhiro, we hoopten eigenlijk dat hij onze azukari (Ginrin Ki Matsuba)had afgevangen maar helaas was dit nog niet het geval. Hij hoopt ergens deze week nog. Het zou natuurlijk wel leuk zijn om haar weer terug te zien als we hier nog zijn. We komen hier later op terug. Na een bakje koffie vertrekken we naar de 7-eleven voor de verlate middag lunch. We eten even snel wat want de volgende afspraak is bij Maruhide.

Eenmaal aangekomen neemt Maruhide ons mee naar 1 van zijn top bassins. Daar zwemmen 8 kohaku’s. Dikke kohaku’s waar het beni gewoon vanaf spat. Stuk voor stuk kwaliteit. Als we dan ook nog horen dat deze 50-55cm kohaku’s nog maar 2 jaar zijn en allemaal vrouwelijk…dan durf je eigenlijk al niet meer naar de prijs te vragen. Maar ach..waarom ook niet. We weten dat als je meer koopt dat de prijs ook beter is..;-) dus we zetten hem gelijk op scherp door de prijs van alle 8 te vragen. Dat is wel even slikken, maar we nemen het toch in overweging. Na wat onderhandelen komen we tot een deal. We nemen ze alle 8. Stuk voor stuk show kwaliteit en top kohaku’s. 

Voorzien van een certificaat. Oordeel zelf maar de filmpjes…..

Maruhide kohaku Nisai/ Bloedlijn Dainichi x Matsue / Maruyama 50-55cm

Maruhide VHQ 8 x Female kohaku

Na het fotograferen en filmen van deze kohaku’s bedanken we de kweker en kunnen nog net voordat het donker is terecht bij Sakazume. Hier bowlen we nog wel een box, maar besluiten toch het terug te zetten. De kwaliteit viel ons eenmaal in de bowl tegen. En bij twijfel niet doen zeggen ze dan toch?

Voor vandaag zit de eerste koi hunt dag er weer op. Voor morgen een aantal leuke dingen op het programma. Dus blijf ons volgen, we komen met nog veel meer leuke aankopen en nieuwtjes..

U kunt ons ook volgen op facebook en whatsapp, en heeft u nou interesse in een van onze nieuwe aankopen, stuur dan een whatsapp op mijn nummer:

Danny: 0611528616

Sayonara/ tot morgen..

Fotoimpressie van aankomst en dag 1 van de koihunt