06 11 52 86 16 / 06 22 52 75 59 - Zuideinde 41 Fochteloo -

Japanreis Oktober 2019 – Dag 2

Vorige

Dag 2 van onze koihunt begint wat vroeger dan normaal, en dus na een goede nachtrust, volgt een vroeg ontbijt en zitten we al om 08:00uur in de auto richting Sekiguchi. We zijn namelijk uitgenodigd om te jureren op een Japanse koishow. De Minami Uonuma Shiozawa koi show.

Natuurlijk zeggen we gelijk JA. want dit is natuurlijk een uitnodiging waar je geen nee tegen zegt, en bovendien een hele eer. Bij aankomst na ongeveer 45min komen we een relatief kleine show. Mooi van opzet en alleen de kwekers in dit gebied doen aan de show mee. Denk aan Wada, sekiguchi en Sathosi etc.

Na eerst een uitleg over het ontstaan en regels van de show, beginnen we dan aan het jureren. Wat super leuk om te doen. Een videoimpressie volgt uiteraard. En na een uur jureren van alle major awards en best in size BU waren we klaar. Sekiguchi won uiteindelijk de Grand champion.

Impressie Jureren…koishow.

Na de koishow reden we door naar de koi farm van Sekiguchi. Waar we uiteindelijk ook de afspraak hebben staan. Sekiguchi staat met name bekend om zijn fantastische showa, en de laatste jaren om zijn Pearl Ginrin.

Dit alles wordt weer bewezen als we uiteindelijk zijn koi huis binnenstappen. Het is gewoon 5 sec, en je wil al een bowl klaarzetten en een schepnet pakken om de mooiste eruit te scheppen. Maarrrrr eerst maar eens om de prijs vragen. 😉

En de prijzen…daar moeten we wederom toch even over nadenken. Na een beetje onderhandelen krijgen we de prijs waarvoor we ze willen hebben. Stuk voor stuk mooie vrouwelijke showa en Sekiguchi staat voor een mooie toekomst van deze showa. Een aantal nog volop in ontwikkeling. Maar joh..zeg zelf. Deze konden we toch niet laten zwemmen?

Sekiguchi Showa

Na het fotograferen lopen we naar zijn andere koihuis. Hier zwemt met name Pearl Ginrin. Pearl ginrin betekend Parel in het midden van elke schub. Deze moeten in gelijke banen van achter de schouder over de flank naar achteren lopen. We zien een bassin waarin echt super schone pearl benigoi’s in zwemmen. Allemaal super! We vragen naar de prijs en onderhandelen voor de best mogelijke prijs. En aangezien we net daarvoor ook al de showa’s kochten. Kregen we de hand toegereikt. We mochten uit ruim 200, 7 stuks selecteren. Zie het zelf maar..de kwaliteit spat eraf…….

Sekiguchi Pearl Ginrin

De laatste kweker van vandaag is Marudo. We worden op de terugreis naar Niigata gebeld door Keiko. De dag ervoor hebben we daar gevraagd naar tancho kohaku. En die hadden ze vandaag afgevangen en wij kregen de eerste keus. Dat laten we ons natuurlijk niet twee keer zeggen. Op naar marudo. En eenmaal aangekomen staat ze al op ons te wachten. En een nieuw bassin gevuld met Tancho’s..

We selecteren de 7 beste, waarvan Sietse onze meereizende klant er gelijk al eentje van op het oog had. De eerste zoekopdracht van sietse is hierbij ook vervuld. Wat een geluk. Je moet soms een beetje geluk hebben hier in deze drukke tijd in Niigata. Veel dealers rijden hier rond en dan ben je blij met de goede connecties. Zie het zelf maar….

Marudo Tancho Kohaku

Na marudo vertrekken we naar het hotel. Vroeger dan normaal want we zijn ’s avonds uitgenodigd om mee te gaan naar het kwekersfeest ter ere van de Nagaoke koishow. Daar kunnen we dan onder het genot van een hapje en drankje de prijs uitreiking zien, en iedere kweker is er dan ook bij aanwezig. Dus even douchen, ondertussen alle video’s en foto’s uploaden naar youtube, en computer om weer de start met dag verslag 2 te kunnen beginnen.

We sluiten een succesvolle dag af, en hebben voor morgen een aantal leuke afspraken staan, en we gaan weer zien wat dag 3 gaat brengen.

Tot morgen,

Mochten jullie interesse hebben in 1 van onze aankopen van vandaag, app me dan op 0611528616 (danny)

NB: En mocht je nog niet in de appgroep van ons staan waar alle aankopen van de dag als eerste in gedeeld worden, stuur mij dan ook even een berichtje, dan voeg ik je toe aan de groep.

Dag impressie Japanreis dag 2