06 11 52 86 16 / 06 22 52 75 59 - Zuideinde 41 Fochteloo -

Japanreis oktober 2019 – dag 3

Vorige

Vanmorgen Dag 3 van onze koihunt. Na een douche en ontbijt hebben we vandaag de eerste afspraak staan bij een relatief nieuwe kweker (voor ons dan) Kazuo Tanaka. Afgelopen April selecteerden wij bij hem op de farm al aardig wat boxen tosai. Dus nu volle hoop dat dezelfde kwaliteit er nu ook in nisai en ouder zwemt. Kazuo kweekt met name Go-Sanke, Goromo en Platinum ogon.

Het is ongeveer een half uurtje rijden als we uiteindelijk bij hem aankomen. En daar vallen we met onze neus in de boter. Net een nieuwe lichting in de bakken. Ze zitten goed vol, en het wordt binnen een minuut wel duidelijk dat we willen scheppen. De prijs is ook super, dus de bowls worden klaargezet.

We komen er al snel achter dat we meerdere boxen willen hebben, dus vragen we maar om meer bowls. Wat een pracht vissen. De go sanke is gewoon super, maar ook zwemmen er een aantal Doitsu Goromo’s en goromo’s bij daar wordt je gewoon stil van. Marco Giethoorn schept de ene naar de andere totdat we nu toch echt moeten uitselecteren. Uiteindelijk na een lange selectie zijn er 4 boxen die straks naar Fochteloo komen. Wat een geluk.

Maar tijdens het fotos’s en video’s maken wat ik altijd doe (danny) kijkt roel nog even naar zijn sansai. Hem valt specifiek een goromo op. Deze laat hij ook in een bowl zetten. En eenmaal in de bowl wordt duidelijk waarom roel deze beter wilde zien. Zo een mooie goromo (huid en patroon) heb ik nog niet eerder gezien. SUPER wit en het goromo….pffff. Het gaat hier om een 65cm vrouwelijke Ai Goromo. Prachtig …nu nog de prijs vragen. En die valt ons mee. Ook deze gaat met ons mee naar fochteloo.

Kazuo Tanaka

Selecting @ Kazuo Tanaka

Na een kop koffie en een lange selectie rijden we door naar Kase Koifarm. Na een lange autorit komen we dan aan bij zijn koihuis en zien direct zijn nieuwe aanbouw. Hij heeft zijn koi huis uitgebreid met een groot gedeelte eraan vast. Dus veel meer ruimte en dit ziet er schitterend uit. Super.

MAAR we hebben bij de tweede kweker van vandaag weer veel geluk. Ook een nieuwe lichting, net een half uur uit de mudpond. Nisai en Sansai. Dus eerste keus. En daar wordt je echt blij van bij het zien van alle nieuwe vissen. Zo vooral de shiro utsuri. We nemen bijna allemaal een schepnet in de hand en verdelen ons over de vier nieuwe bakken. We selecteren dus meerdere bowls. Nisai en Sansai. en dat werpt zijn vruchten af.

Kase Koifarm

De eerste box worden 10 hoge kwaliteit shiro utsuri’s in geselecteerd. Moeilijk om altijd bij kase hier te slagen voor shiro, maar dit keer het geluk dat je net na een afvangst er staat. De shiro utsuri van kase komen de white tiger bloedlijn. Bekend om de witte huid.

Kase VHQ Shiro Utsuri

De tweede box wordt samengesteld uit de nieuwe afvangst, en hier zitten ook echt een aantal mooie exemplaren tussen. Vooral de doitsu ochiba’s en de ki kikokuryu.

Kase – Doitsu en Wagoi mix

Dan vinden we eindelijk hetgeen wat de laatste 3 jaar al zo zeldzaam is, doitsu showa in goede kwaliteit. We vervullen hier twee zoekopdrachten mee, en zeg nou zelf…ze zijn echt super.

Kase HQ Doitsu Showa 45cm – no: 1

Kase VHQ Doitsu Metallic Ochiba 54cm

Ook een erg bijzondere variëteit, de Doitsu metallic ochiba. 54 cm en vrouwelijk. En een kwaliteit….erg blij met de vondst van deze bijzondere koi.

Kase HQ doitsu Showa no: 2

KASE VHQ SANSAI DOITSU SHOWA / SHOWQUALITY 54cm

Na deze twee geweldige aankopen gaan we nog even langs bij Miyatora, waar we niemand aantreffen dus ook niet om prijzen kunnen vragen.

Dus door naar Yamazaki, hier was het zo druk dat we hier morgen nog weer even terugkomen. We hebben nog een aantal zoekopdrachten die we hier denk ik wel gaan vervullen.

Met een bakje koffie bij maruhiro sluiten we een succesvolle dag af. Voor morgen hebben we al een aantal mooie afspraken staan waar ik persoonlijk heel erg naar uit kijk. Ik ben benieuwd wat morgen de dag brengt.

Bedankt voor alle leuke reacties, en tot morgen. Sayonara.

Mochten jullie interesse hebben in 1 van onze aankopen, kun je het beste contact opnemen middels whatsapp. 0611528616 (Danny)

Dag impressie van koi hunt dag 3