06 11 52 86 16 / 06 22 52 75 59 - Zuideinde 41 Fochteloo -

JAPANREIS OKTOBER 2019 – DAG 4

Vorige

Een zeer goede 4e dag, zo herhalen we dat aan het einde van de dag een paar keer…

Vanmorgen wordt ik wakker van de wekker, de jetlag is weg en ben heerlijk uitgeslapen. Dus volle energie en zin om aan de 4e dag te beginnen. Na het ontbijt vertrekken we rond 08:30 naar Yamazaki. Het stortregent hier en het weer is compleet omgeslagen zoals we inmiddels wel gewend zijn in Japan. Na ongeveer een 20 minuten komen we aan bij Yamasan.

We zijn nog lekker vroeg, en we weten dat hij small nisai heeft afgevangen en peter wil daar graag een paar boxen van. Dus terwijl hij zich wel kan vermaken in dat bassin, staren wij in de andere bassins. Waarop wij in zijn hogere kwaliteit een bijzondere variëteit spotten. Een Ginrin Sakura ogon met een mooie patroon. We besluiten de bowl klaar te zetten en te gaan selecteren. Aangezien we hier eerder deze week ook al kochten kregen we een mooie prijs voor deze 5 HQ nisai.

Yamazaki afvangen van een bassin.

Een supermooie Gin Shiro Utsuri, een Ginrin Sakura Ogon, 2 keer een knal gele hartwake, en een doitsu Kujaku.

Yamazaki HQ nisai

Dan krijgen we een seintje van Sietse, een klant die met ons mee is. Die wijst met redelijke enthousiasme naar een Beni Kikokuryu. Hij had een foto op zijn telefoon van een voorbeeld hiervan en was 1 van zijn doelen van deze reis. We besluiten 2 te bowlen en we zijn er snel uit. Deze gaat met sietse mee. Een hele mooie aankoop moet ik zeggen. Sietse gefeliciteerd met deze 3e aanwinst.

Yamazaki HQ Beni Kikokuryu

Na alle selecties, schrijven we deze op het lijstje en vertrekken we naar onze tweede afspraak van vandaag. Wada koifarm. We willen nu toch echt de nieuwe variëteit KIRIN (staat voor giraffe) proberen te kopen. En ditmaal hebben we heel veel geluk. We hebben een zoekopdracht hiervoor en tevens voor een wade asagi. Dus we maken een bowl van twee prachtige kirin’s en twee typische wade asagi’s (voorzien van certificaten)

Wada HQ Kirin and Asagi

Na het maken van foto’s en video’s bedanken we hem voor de selectie en rijden we richting Takahasi. Hij zit niet heel ver bij Wada uit de buurt, dus maken we een afspraak voor na de lunch. We hebben geluk, we zijn de eerste van vandaag en dat is al bijzonder opzich met bij de hele koiwereld hier in Niigata.

Na een lekkere lunch komen we bij takahashi aan. En bij het binnenkomen van zijn koi huis, zien we vrijwel direct dat we hier wel wederom een aantal boxen kunnen bowlen. We spotten een Doitsu Aka gekko, en tancho showa’s…Alleen die al zijn de moeite waard. Wat een geweldige vissen, dus beginnen we de eerste bowls te vullen met water en roel en ik verdelen zich over de twee betreffende bassins. Beide zijn zeer gunstig geprijsd voor deze kwaliteit. Na ongeveer een uur selecteren, nemen we uiteindelijk deze twee bowls. En kijk zelf maar eens..

Doitsu Showa, Doitsu Aka bekko, Doitsu Kohaku, Ginrin Ki Utsuri, Doitsu Sanke, Kumonryu enz enz.

Takahasi HQ nisei box 1 en 2

Na deze geweldige aankoop, vertrekken we weer naar Ojiya en richting ons hotel, we rijden bij Yamamatsu langs en besluiten daar even een kopje koffie te doen. Chris onze gids kent hem heel goed en tijdens de koffie zegt ie tegen ons dat hij veel nisai in de verkoop heeft. En wijst naar een bak met dikke nisai. Waaronder kohaku, Tancho en wel een hele mooie HI showa en Ki Kujaku. We vragen naar de prijs en ai..dat zijn toch nog wel stevige prijzen. Zeker waard, maar of we dat moeten doen? Waarop Roel zegt…en wat wilt u voor alles? Die prijs die dan valt is te aantrekkelijk om het te laten lopen. We schudden vrijwel direct de hand. EN KOPEN ZE ALLEMAAL.

Het is inmiddels al vrij laat, dus maken we de afspraak om morgen hier terug te komen om ze individueel te fotograferen en filmen. Dus een TOP dag moet ik zeggen en voor morgen dus genoeg op de planning.

We beginnen morgen bij Oofuchi…..En daarna Yamazaki (alweer) en nog een aantal op de planning. Maar nu eerst maar even alles online zetten, en dan iedereen voorzien van de filmpjes mbt de zoekopdrachten. Dank voor alle leuke reacties..Tot nu toe een top reis met geweldige aankopen.

Tot morgen voor dag verslag 5, en mochten jullie een reservering of aankoop willen doen op een van onze aankopen van vandaag, stuur een bericht via whatsapp. 0611528616 (danny) Ik kan je dan ook eventueel toevoegen in de groepsapp.