06 11 52 86 16 / 06 22 52 75 59 - Zuideinde 41 Fochteloo -

Japanreis Oktober 2019 – dag 5

Vorige

De zon schijnt als ik de gordijnen open doe, een heel verschil met gisteren. Na een douche en ontbijt beginnen we dag 5 bij oofuchi. Een bekende kweker voor ons want eigenlijk slagen we hier altijd wel. Zijn sanke’s en showa’s zijn heel goed, en als je goed zoekt en kijkt kun je voor weinig geld een hele goeie go sanke kopen.

Zo blijkt ook wel, want meerdere klanten die bij ons in het verleden een go sanke van oofuchi kochten hebben prijzen gewonnen op koishows en de meest bekende is wel die van koi idols. Maar goed, na een 40 min komen we dan aan in de bergen bij Oofuchi.

We vallen weer met onze neus in de boter, we zijn de eerste en de enige na een aankomst van een nieuwe lichting uit de mudpond,. En ik heb in al die jaren nog nooit zoveel in de bassins zien zwemmen. Genoeg keus dus. Ook valt ons op dat dit allemaal dikke vissen zijn.

We selecteren 18 vissen tussen de 50 en 72cm. Dikke vissen in verschillende variëteiten. En ook dit keer weer echt mooie go sanke. 😉

Oofuchi 72cm Showa

Oofuchi showa 72cm
Oofuchi Ki kikokuryu / Beni Kikokuryu / Showa
Oofuchi Hartwake / Doitsu Platinum / Doitsu Hariwake
oofuchi Sanke / Beni kikokutyu / Maruten Goromo
Oofuchi Kujaku / Doitsu Hariwake / Ki kikokuryu
Oofuchi Shusui / Doitsu Gin Matsuba / Maruten beni Kikokuryu
Oofuchi Sanke / Wagoi Kikokuryu

Na deze geweldig selectie, bedanken we de kwekers en geven hun onze eigen frieslandkoi muts. Je hebt ze nu inmiddels wel vaker gezien denk ik bij iedere kweker. En deze zullen straks ook in de winkel verkrijgbaar zijn. Lekker voor de koudere dagen.

Door de stevige selectie en de rit alleen al, zitten we alweer dicht tegen de middaglunch aan. We rijden langs de 7-eleven voor een warme maaltijd en maken de afspraak met Ikarashi Oozumi. Daar eenmaal aangekomen is het nog even wachten op de aanwezige franse koi dealer. Dus worden we vriendelijk ontvangen met een kopje koffie of een blikje drinken.

Dan ineens neemt de vader ons mee naar een ander koi huis. New zegt hij…en wat blijkt. We krijgen de eerste keus uit zijn nieuwe selectie small nisai. Ook hier selecteren we 25 stuks

Ikarashi Oozumi Small Nisai 25-27cm

We kijken nog even bij zijn nisai, en bowlen nog wel even wat nisai maar besluiten het toch uiteindelijk niet te doen.

Ook hier weer tevreden terugkijkend in de auto als we door de bergen terug rijden naar Ojiya. We rijden nog even naar Hirasawa, shinoda, Hirasin en maruhiro maar besluiten niets te kopen. Er zwemt genoeg maar we hebben nog genoeg wensen voor de komende twee dagen en gelukkig hebben we al een groot aantal zoekopdrachten tevreden gevuld.

De dag is alweer voorbij, en kijken met heel veel zin uit naar morgen. Morgen gaan we een mudpond afvangen bij yagenji. En hebben we de afspraak bij yamamatsu om onze nieuwe 25 dikke nisai te gaan filmen en fotograferen EN…nog een aantal leuke afspraken voor morgen. Maar eerst kijken onze meereizende klanten enorm uit naar de hervest van Yagenji. Dat wil je natuurlijk meemaken als je hier in Japan bent.

Tot morgen allemaal. En mocht je interesse hebben in een van onze nieuwe aankopen van vandaag of eerdere dagen. Stuur ons een mail, of whatsapp naar Danny (0611528616) of mail: info@frieslandkoi.nl

Tot morgen, sayonara.