06 11 52 86 16 / 06 22 52 75 59 - Zuideinde 41 Fochteloo -

Japanreis Oktober 2019 – dag 6

Vorige

Yagenji mudpond afvangen

We beginnen dag 6 van onze koihunt met het afvangen van een mudpond. Het is voor onze meereizende klanten een van de hoogtepunten om mee te mogen maken. Ze hebben hier naar uitgekeken. En ik kan me dat heel goed voorstellen. Zelfs al kom je hier al 15 jaar, dit is toch hetgeen waar je wil zijn. De spanning, het gevoel en met name wat kunnen we selecteren en wat komt eruit. Zo is het voor marco en sietse ook. Bij het ontbijt een glimlach en deze is niet meer van het gezicht afgeweest de hele dag. We gaan in dit geval een mudpond afvangen met daarin 140 shiro utsuri. Ik laat de filmpjes mijn schrijfkunsten overnemen in dit geval….het geeft het mooi weer hoe onze ochtend in japan verliep.

Overigens komen er ook video verslagen elke dag online op social media en ik zal ze aan het einde van de reis allemaal met jullie delen voor diegene die geen social media heeft.

Na de afvangst hebben wij de eerste keuze. En dat is het moment waar we op gewacht hebben. We krijgen ruim de tijd om te selecteren en zien dat er steeds meer dealers komen. Ze moeten wachten, want we zijn nog lang niet klaar. Het is wel even klusje om ze selecteren uit zon groot aanbod. Maar het is gelukt. We selecteren de beste 5.

Yagenji Shiro Utsuri

Daarna selecteren we ook nog eens deze 4 toppers. Vooral de karashigoi hebben een dikke body hoor.

Yagenji Karashigoi en Tancho / Ginrin Hi Utsuri

Na de afsluiting, drinken we nog gezamenlijk een bakje koffie bij Yagenji en worden we bedankt voor de hulp. Wij moeten eigenlijk hun bedanken…zeer blij ook met deze nieuwe aankopen die naar Fochteloo komen.

Na Yagenji rijden we naar Yamamatsu. Daar kochten we twee dagen geleden het gehele bassin met daarin 25 stuks 50-55cm nisai.

Hier zijn ze allemaal.

Yamamatsu Go Sanke / Kujaku

De individuele foto’s komen binnenkort allemaal online. Maar daar heb ik op dit moment helaas geen tijd voor met alle app verkeer, video bewerking ed. Maar het komt allemaal goed. We zijn al heel erg geslaagd deze reis…pffff super goede aankopen. Ik ben zeeeer tevreden met alle aankopen tot nu toe.

De volgende kweker is hirasawa of hoe ze hem ook wel noemen marusei. We hebben nog een tweetal zoekopdrachten, hi utsuri en aka matsuba, en red kujaku. We scheppen uit een redelijk vol bassin deze 10 nisai van 35cm. Zeer mooie kwaliteit voor een echt mooie prijs.

Hirasawa selected nisai

Na een drukke dag als vandaag vliegt de tijd. Het is gewoon alweer voorbij. De tijd als je hier in de bergen rijd naar alle kwekers. Het is allemaal zo weer voorbij. Chris onze gids vraagt of we nog even naar het hoogste punt in Niigata willen rijden om daar de uitzichten te bekijken. Daar zeggen we geen nee tegen natuurlijk. Alleen de weg naar boven is al geweldig. We sluiten dag 6 af met een geweldig uitzicht.

En we kijken alweer uit naar morgen. Morgen is de laatste dag alweer in niigata. Nog 1 dag koihunt. Maar ik moet wel zeggen dat al bijna op 50 boxen zitten, meer dan 200 koi en we richting einde gaan van onze nu al succesvolle japanreis.

Maar we hebben nog een aantal leuke bezoekjes op de planning staan. Dus tot morgen allemaal.

Sayonara.